Nieuwe vermogensbeheerder Ambtenaren Pensioenfonds ArubaWOENSDAG, 26 SEPTEMBER 2012

ORANJESTAD — Russell Investments Nederland heeft het mandaat gekregen van ambtenarenpensioenfonds Apfa. Dat betekent dat de vermogensbeheerder het pensioenfonds voor ambtenaren gaat adviseren over de beleggingsstrategie en het risicomanagement. Russell Investments beheert voortaan ook de buitenlandse portefeuille van Apfa.

Apfa heeft een totaal van 1 miljard dollar aan beleggingen in onder meer aandelen, obligaties en vastgoed. Het pensioenfonds koos Russell in een internationale competitie onder vermogensbeheerders. In een persbericht uitgestuurd door Russell laat Apfa bij monde van Mark Bakker, directeur Beleggingen & Treasury, weten dat Russell’s nadruk op risicomanagement en ervaring op het gebied van strategisch advies en portefeuilleconstructie het Arubaanse pensioenfonds heeft overtuigd. Martijn Kuipers, managing director Benelux & Nordics bij Russell Investments, zegt op zijn beurt Caribisch Nederland een interessante regio te vinden op gebied van pensioenen. De komende periode gaat het kantoor de portefeuille van Apfa ‘herpositioneren’.

Presentatie jaarverslag

Apfa houdt morgenavond tussen half acht en negen uur een deelnemersbijeenkomst in Cas di Cultura. Dan presenteert het fonds haar jaarverslag over 2011 aan alle actieve deelnemers in het fonds en gepensioneerden. Tijdens die bijeenkomst is er ook aandacht voor het herstelplan van Apfa over het pensioengat. Wie de bijeenkomst wil bijwonen, kan zich aanmelden via info@apfaruba.org of telefonische 525-2740. Een geldig identificatiebewijs is vereist om tijdens de bijeenkomst bij Cas di Cultura binnen te komen.