Nieuwe technologie immigratieafhandeling

DINSDAG, 01 MAART 2016

WILLEMSTAD — Sita Labs heeft Curaçao Airport Partners (CAP) de mogelijkheid geboden om een nieuwe technologie met betrekking tot immigratieafhandeling uit te testen. Het bedrijf is marktleider op het gebied van luchtvaart- en informatietechnologie.

In een brief aan Statenvoorzitter Mike Franco schrijft de luchthavenexploitant dat de nieuwe technologie veilig, efficiënt en kostenbesparend is. “Ook sluit het aan op de E-gates die binnenkort op de luchthaven worden geplaatst en zal het een positief effect hebben op de ervaring van passagiers. Het systeem wordt al gebruikt in Australië en de invoering wordt ook overwogen door de Amerikaanse autoriteiten. Curaçao zou het eerste land in het Caribisch gebied zijn dat het systeem implementeert”, meldt ceo Ralph Blanchard.

Naar aanleiding hiervan nodigt CAP Franco uit voor een presentatie, die plaatsvindt op woensdag 16 maart. “Dit toonaangevende systeem kan ons helpen bij onze inspanningen om de belevenis bij de aankomst en het vertrek van passagiers te transformeren en ervoor te zorgen dat reizigers een ervaring van wereldklasse hebben op onze luchthaven.” Ook kan Curaçao op de kaart worden gezet als een regionale leider op het gebied van luchthaventechnologie, innovatie en klantenservice”, aldus CAP.

Bron: Amigoe, Curacao