Nieuwe spoedeisende hulp Surinaams St. Vincentius Ziekenhuis druk bezocht

23/02/2014 

PARAMARIBO - Vanaf de opening – een maand geleden – van de afdeling Spoed Eisende Hulp (SEH) van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ), zijn er tot dit weekeinde ongeveer 1.100 patiënten behandeld. Dit bevestigt Mikhaël Saouma, manager van de afdeling. De drukte heeft tot gevolg dat het SVZ vaker vol zit. In de weekenden is de SEH het drukst.

Als het om wachttijden gaat is het nog niet gelukt om patiënten binnen een uur te behandelen. Op korte termijn wil Saouma dit probleem aanpakken door de huisartsenpraktijk van de SEH open te stellen. Patiënten die met een minder ernstig ongeval zich aanmelden, wachten het langst.

De ernstigere gevallen worden eerder behandeld. Lichtere gevallen kunnen bij openstellen van het huisartsenpraktijk ook gelijk geholpen worden. Deze dienst zal van 8 uur 's morgens tot middernacht opengesteld zijn. "Komen lichtere gevallen toch daarna, dan worden zij bij de SEH geholpen."

Om de patiënten te kunnen opnemen is het echt zoeken naar vrije bedden, vertelt Manodj Hindori, algemeen directeur van het SVZ. Om de beddencapaciteit te vergroten zal binnenkort een gerenoveerde afdeling in gebruik worden genomen.

Bron: de Ware Tijd, Suriname