Nieuw bestuur Standaardenbureau

10/03/2017

PARAMARIBO - Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) beschikt na bijna acht maanden weer over een toezichthoudend orgaan of bestuur. De zittingstermijn van het vorige bestuur is in juli 2016 verlopen. Minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme (HI en T) heeft het nieuw bestuur, bestaande uit achttien personen, gisteren formeel geïnstalleerd op zijn ministerie. Voorzitterv is Daniella Sumter.

De taak van het bestuur van het SSB is geregeld in de wet Surinaams Bureau voor Standaarden van februari 2006. Het bestuur is verantwoordelijk voor de vaststelling van het beleid van het bureau en houdt in dat verband toezicht op de uitvoering van het beleid van de directie. Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de minister. Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van HI en T, LVV, Volksgezondheid, Asfa, KKF, VSB, de Anton de Kom universiteit, het Kabinet van de President en Ravaksur.

De bewindsman onderstreepte het belang van standaarden in een samenleving. "Als standaarden goed zijn ontwikkeld weet de klant wat hij moet verwachten van de leverancier en omgekeerd." Hij legde uit dat het standaardenbureau behoefte heeft aan sturing en beleid en gaf daarmee de noodzaak weer van het bestuur. Dit toezichthoudend orgaan zal volgens de minister mede uitvoering helpen geven aan de wet Bedrijven en Beroepen, omdat er volgens deze wet een aantal specifieke zaken zijn geregeld als het gaat om de relatie tussen overheid en ondernemers.

Bron: de Ware Tijd, Suriname