‘Naweeën door Insel’

19 mei 2017

Willemstad - De effecten van het schrappen van verschillende routes door Insel Air, beginnen zichtbaar te worden. De cijfers van het eerste kwartaal van dit jaar tekenen een ernstig beeld voor de toeristensector; bijna alle regio’s staan in de min.

ctbDat bleek uit een gezamenlijke persconferentie van het ministerie van Economische Ontwikkeling, de Curaçao Tourist Board (CTB), de hospitality-vereniging Chata en Curaçao Ports Authority (CPA).

Uit cijfers waar deze krant over beschikt, blijkt dat de Europese regio in zijn geheel in januari voor wat betreft het verblijfstoerisme een negatief resultaat boekte van -1 procent; in februari was dit -6 procent en in maart -7 procent. De Noord-Amerikaanse regio registreerde in januari een resultaat van -4 procent, in februari van -3 procent en in maart van -1 procent. De Caribische regio boekte in de eerste maand van dit jaar nog een positief saldo van 3 procent, maar ging in de twee daaropvolgende maanden ernstig achteruit: in februari was het resultaat van deze markt -10 procent en in maart -42 procent.

Meer via http://antilliaansdagblad.com/curacao/15743-naweeen-door-insel

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao