Mungra Streekziekenhuis Nickerie wordt modern gezondheidscentrum in Suriname

DE WARE TIJD:

10/11/2012

Nieuw-Nickerie - Het nieuwe stichtingsbestuur van het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) wil het instituut doen uitgroeien tot een modern gezondheidscentrum in 2016. Daarvoor moet het beleidsplan 2012-2016 echter wel ten uitvoer gebracht worden. Bisnoepersad Dalloesing is per 31 oktober benoemd tot voorzitter van het stichtingsbestuur. Donderdag vond de installatie plaats van dit nieuwe bestuur door minister Michel Blokland van Volksgezondheid. Op Richard Eesterling en Samuel Wens na (van de BEP), zijn de oude leden vrijwel allemaal terug te vinden in het nieuwe bestuur.

De nieuwbakken voorzitter gaf de bewindsman tijdens zijn installatie de garantie dat het bestuur onder zijn leiding zich uiterst zal inzetten om de gezondheidszorg op een veel hoger niveau te helpen brengen in Nickerie. "We denken dat wij geen fouten zullen maken in het realiseren van onze doelen", zei Dalloesing in zijn maiden speech. Volgens de nieuwe voorzitter bestaat er een heel goede onderlinge samenwerking tussen hem en de scheidende voorzitter Antoine Elias, die sedert 1 juli 2012 tot directeur van het LMSZN is benoemd.

Continuering

Dalloesing staat open en wil ook een goede samenwerking met de bond van het personeel van de ziekeninrichting. Blokland wees het bestuur op haar verantwoordelijkheid binnen de medische sector. "Wij zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe team ons de garantie biedt voor de continuering van het beleid dat gevoerd wordt en wij zijn ervan overtuigd dat zij de directieven vanuit de regering op een goede manier zullen uitvoeren, zodat de ziekeninrichting inderdaad een veel betere zorg kan bieden aan de plaatselijke gemeenschap", overtuigde de bewindsman zijn gehoor.

Hij kondigde grote veranderingen aan die de ziekeninrichting zal doormaken in de komende periode onder andere een moderne mortuariumkast, een gecertificeerde keuken en het indienen van projecten aan een Japanse delegatie die binnenkort naar Suriname komt. "Vandaar dat wij een dringend beroep doen op dit bestuur om harder te werken, zodat de projecten tijdig worden uitgevoerd."