Mogelijk ministerie van Communicatie

16/01/2017

PARAMARIBO - Informatie moet erg belangrijk worden in het straks gereshuffelde kabinet van president Desi Bouterse. Naar verluidt wordt overwogen om een ministerie van Communicatie in stellen, of op zijn minst een directoraat dat de informatieverschaffing ter hand moet nemen.

Bouterse is niet tevreden over de informatie naar het publiek toe. Met het mogelijk op te zetten nieuwe ministerie of directoraat zal een zoveelste poging worden ondernomen om de informatiestroom te centraliseren en op te voeren. Intussen draait de namencarrousel in verband met de op handen zijnde reshuffeling van het kabinet overuren. De redactie verneemt dat de ministers die plaats moeten maken, al door Bouterse zijn geïnformeerd.

Minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken zou niet terugkeren, niet vanwege ontevredenheid over al functioneren, maar omdat zij zelf reeds lang aandringt op vervanging wegens gezondheidsredenen. Verder zouden Steven Relyveld van Ruimtelijke ordening, Grond en Bosbeheer en Siegfried Wolff van Openbare Werken een stap terug moeten doen. Zou het plan van het ministerie van Communicatie vastere vorm krijgen, zou ook Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme moeten gaan, omdat dat ministerie dan zou worden opgedeeld. Sommige taken zouden naar andere ministeries worden overgeheveld. Slechts Communicatie zou overblijven, maar dan in de zin van overheidsvoorlichting.

Naar verluidt kan de herschikking nog veel kanten uit. Zo zouden ook de positie van Sportminister Faizel Adboelghafoer en zijn collega Joan Dogojo onzeker zijn. De redactie verneemt ook dat het kabinet voorzichtig zou aftasten of Sigmund Proeve nu wel beschikbaar zou zijn voor de functie van governor van de Centrale Bank. Een eerdere poging om de directeur van De Surinaamsche Bank over te halen voor deze functie, mislukte.

Bron: de Ware Tijd, Suriname