Misiekaba vraagt president op te treden tegen 'vertroebelaars'

27/02/2017

PARAMARIBO - De fractieleider van de NDP, André Misiekaba, heeft president Bouterse opgeroepen om op te treden tegen mensen die het systeem in de war gooien. Deze oproep deed hij op het Revoplein aan de Waterkant ter gelegenheid van de 37ste herdenking van de machtsovername door het leger.

Hij zegt dat het nu moet gebeuren, zodat jongeren die de boodschap hebben begrepen zich verder kunnen inzetten. Misiekaba is verder van oordeel dat het land in goede handen is van de huidige president. "Er is bewust gekozen voor Bouterse in 2010. Dat het geen vergissing was, blijkt uit de keuze die is herhaald in 2015." De politicus merkt vanaf 2013 een drastische neergang door de enorme terugval van de prijzen van goud en olie. Toch lukt het naar zijn mening de regering om zaken in balans te houden.

Bouterse zei dat er mensen zijn die steun gaan zoeken in Den Haag, bij de kolonisator die mensen tot slaaf heeft gemaakt en contractarbeiders enorm veel leed heeft bezorgd. Hij gaf eerbetoon aan Badresein Sital, die voorzitter was van de Nationale Militaire Raad in 1980. "Het is niet aan de mens om te oordelen over Sital die de laatste jaren veel kritiek had op Bouterse en de NDP." De president toonde zich tevreden over de verzoeningsbeweging die is ontstaan. Humphry Jeroe van het Comité slachtoffers en nabestaanden van politiek geweld werd hiervoor geprezen.

Ook de oproep van bisschop Karel Choennie van het Rooms-Katholiek Bisdom tot waarheidsvinding en verzoening vindt hij goed. "Nu de bisschop oproept tot verzoening, zal de zaak tot een goed einde komen." Desondanks zegt hij dat er altijd mensen zullen zijn die zich zullen verzetten tegen verzoening. "Met onwillige honden is het moeilijk hazen vangen."

Bron: de Ware Tijd, Suriname