Minister van Arbeid ontvangt ontwerpwet Arbeidsomstandigheden

13/03/2017

PARAMARIBO - De commissie Modernisering Veiligheidswetgeving heeft de ontwerpwet Arbeidsomstandigheden aangeboden aan minister Soewarto Moestadja van Arbeid. De nieuwe wet zal de oude Veiligheidswet van 1947 vervangen. Hiermee hoopt het ministerie van Arbeid beroepsziekten en (dodelijke) bedrijfsongevallen uit de weg te gaan.

De minister mocht ook het wetsontwerp dat gericht is op de instelling van ondernemingsraden in bedrijven in ontvangst nemen. Beide ontwerpwetten hebben betrekking op het bevorderen van veilige arbeidsomstandigheden en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wetsontwerp Arbeidsomstandigheden bevat richtlijnen over het nieuwe arbeidsomstandighedenbeleid in bedrijven. Het gaat onder andere om het bevorderen van gezondheid, veiligheid en het welzijn van werknemers en het vergroten van de verantwoordelijkheid van zowel werkgevers als werknemers.

De nieuwe veiligheidswetgeving moet nog officiëel worden gemaakt met specifieke veiligheidsbesluiten en -beschikkingen. Dit zal volgens commissievoorzitter Glenn Piroe nog zeker een jaar duren.

Bron: de Ware Tijd, Suriname