Minister Jamaloodin bespreekt BRK-regeling in NederlandDINSDAG, 19 JUNI 2012

WILLEMSTAD — Minister van Financiën George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK) is zondag naar Den Haag vertrokken om overleg te voeren met de Nederlandse demissionaire staatssecretaris van Financiën over thema’s van gemeenschappelijk belang.

Gisteren gaf de pr-functionaris van de minister tegenover de Amigoe te kennen dat de minister naar Rome zou gaan voor een plenaire sessie van de Financial Action Task Force. Dit blijkt dus niet het geval te zijn. Wel gaat er een ambtelijke delegatie van Curaçao naar de conferentie in Rome.

Daar komt, zoals de Amigoe ook gisteren al meldde, het Mutual Evaluation Report (MER) van Curaçao tijdens de CFATF-bijeenkomst van eind vorige maand, mogelijk ter discussie. Inmiddels staat de tweede ‘draft’ van het MER integraal op internet. In El Salvador behield Curaçao nog maar net de status van ‘compliant’.

Jamaloodin informeerde de Staten per brief over zijn bezoek aan Nederland en hij stelde 21 juni terug te keren. Hij zou met enkele adviseurs, onder anderen Sherwin Casper en Julien Lopez-Ramirez, naar Nederland zijn afgereisd om in ieder geval over de nieuwe Belastingregeling voor het Koninkrijk (BRK) te overleggen.

Repository FATF Mutual Evaluation Report Curacao 29.05.12