Militaire post brengt veiligheid Waterkant terug

10/02/2017

PARAMARIBO - Verkopers en bezoekers van de Waterkant kunnen zich nu veiliger en beter op hun gemak voelen met de regelmatige aanwezigheid van militairen. De uitbaters, hun klanten of mensen die gewoon wilden relaxen, werden lastiggevallen door dronkaards, dak- en thuislozen en junks. Ook vonden er roofovervallen plaats.

Sinds ongeveer zes maanden patrouilleren militairen in de omgeving van zeven uur 's avonds tot de volgende ochtend zeven uur. Een militair zegt in gesprek met de redactie dat calamiteiten zijn teruggedrongen. Indien zich toch iets voordoet dat ze niet zelf mogen oplossen, wordt de politie inegeschakeld. Het is verboden op de dijk te zitten en wanneer militairen bezoekers daarop wijzen, ontstaan er soms discussies.

Toenmalig districtscommissaris Jerry Miranda van Paramaribo Noord-Oost, sinds kort minister van Openbare Werken, onder wiens leiding legerassistentie was aangevraagd, zegt dat dit gedaan is omdat er geen geld was om een beveiligingsbedrijf te betalen. De situatie was namelijk zo erg, dat er dringend veiligheidsmaatregels genomen moesten worden. Door de overlast konden kinderen daar niet meer spelen.

Miranda zegt dat de situatie nog niet is wat het wezen moet, maar de eerste stappen tot garanderen van de veiligheid zijn gezet. Het is aan zijn opvolger om het plan verder uit te voeren. De beheersraad die wordt voorgezeten door de directeur van het toen nog bestaande ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme ziet toe op de veiligheid. Ook de dc van Paramaribo Noord-Oost heeft zitting in de raad.

Bron: de Ware Tijd, Suriname