MFK-fractie doet niet mee

28 januari 2017

Willemstad - De fractieleden van oppositiepartij MFK waren gisteren niet aanwezig bij de vergadering van de Staten.

De fractie protesteerde op die manier tegen het feit dat de installatie van de Smart Zoning-commissie niet op de agenda stond ondanks toezeggingen daartoe eerder deze week.

,,Opnieuw wordt niet geluisterd naar een minderheid”, staat boven de brief die MFK-leider Gerrit Schotte donderdagavond aan Statenvoorzitter Giselle Mc William (MAN) stuurde. Schotte doelt op de vergadering van afgelopen woensdag waarin MFK, gesteund door Kòrsou di Nos Tur (KdNT), Marilyn Moses (MP), Eduard Braam en Melvin ‘Mac’ Cijntje (PS) verzocht om als eerste agendapunt de installatie van de commissie op te nemen. Na spoedberaad van de coalitiepartijen werd de Statenvergadering uiteindelijk afgesloten met de afspraak dat de installatie van zowel de commissie Smart Zoning als die voor Energiebeleid gisteren behandeld zou worden tijdens de vergadering in de centrale commissie. Volgende week zou een openbare vergadering van de Staten worden ingelast, waarin beide commissies officieel zouden worden benoemd.

,,De vergadering werd woensdag voor niets geschorst. Men maakt misbruik van onze regels en wetten en overtreedt die steeds weer in plaats van onze democratie te respecteren”, schreef Schotte donderdagavond aan de Statenvoorzitter. ,,Men heeft de installatie van de commissie als voorwendsel gebruikt om de vergadering te schorsen en niet op de agenda gezet. Daarom zijn jullie vrij om morgen te vergaderen zoals jullie als coalitie dat willen. Een fijne avond verder.”

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao