Met digitale snufjes vaardigheden aangeleerd

14/02/2017

PARAMARIBO - ‘Powered! By The Back Lot’ is onderdeel van een groter project dat in 2012 is begonnen op initiatief van stichting Hansei. De uitvoering was in handen van internetmarketingbureau Spang Makandra en The Back Lot. In de afgelopen vijf jaar zijn er meer dan duizend jongeren uit Groot-Paramaribo en districten getraind. Het bijzondere aan dit project was dat de deelnemers vanuit hun eigen interesse vaardigheden werd aangeleerd. Het moet daarom niet gek klinken dat intensief gebruik van digitale snufjes als basis diende.

De waarnemende minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Patrick Pengel heeft de jongeren geadviseerd kritisch te zijn over wie ze als voorbeeldfiguur nemen. "Kies niet de eerste de beste fake persoon die zich uitgeeft als rolmodel. Weet wie je als jouw rolmodel aanneemt." Op de twee parlementariërs Patrick Kensenhuis en Rosellie Cotino die ook aanwezig waren, deed hij de oproep om de jongeren te blijven ondersteunen in welke vorm dan ook.

Maandag eindigde het project, maar niet voor de groep die eraan heeft deelgenomen. Die wordt namelijk nog drie maanden begeleid. "Daarna laten we ze los", zegt Hennah Draaibaar van The Back Lot. Het project is gefinancierd door de ICCO, een internationale niet-gouvernementele organisatie, en de Inter Amerikaanse Ontwikkelingsbank. Een mogelijk vervolg van Powered! ligt er voorlopig niet in. Draaibaar: "We hebben het wel in gedachten, maar alles kost geld."


Bron: de Ware Tijd, Suriname