Marilyn Moses legt uit waarom

22 februari 2017

Willemstad - Marilyn Moses van Movementu Progresivo (MP) geeft twee redenen waarom zij de huidige meerderheid met MFK aan kop in de Staten steunt. Ten eerste stelt Moses dat zij tot twee keer toe is afgewezen door het kabinet-Koeiman (MAN). Daarna heeft zij een blok gevormd met onafhankelijk Statenlid Eduard Braam om zo, naar eigen zeggen, meer stabiliteit te creëren in de Staten, en vervolgens is het blok Moses-Braam voor een derde keer afgewezen door de regering-Koeiman.

Moses legt uit: ,,Vanaf oktober 2016 heeft onze partij de bereidheid getoond om samen te werken met de voorgaande coalitie om zo een stabiele regering te hebben. MP heeft zelfs een bereidwilligheidsverklaring ondertekend. Maar de partijen die toen de coalitie vormden hebben ons erbuiten gelaten, zonder daar een goede reden voor te geven.” Zij vervolgt: ,,Daarna was MP weer bereid om het kabinetKoeiman (MAN) te steunen, maar we zijn simpelweg weer erbuiten gehouden, ook zonder motivatie.”

,,In de laatste dagen van het kabinet-Koeiman is er voor de derde keer toenadering gezocht om zo de coalitie te verbreden. Ondertussen was MP een samenwerking aangegaan met onafhankelijk Statenlid Eduard Braam, om zo samen op te trekken in het steunen van een nieuwe regering. Wij wilden dus een blok van twee zetels vormen in de Staten, met als doel te zorgen voor stabiliteit bij welke meerderheid dan ook”, zo vervolgt Moses.

,,Wij waren bereid het kabinet-Koeiman te steunen, maar helaas kregen wij niet het volledige vertrouwen van het kabinet-Koeiman. Ondertussen bleven we bereid het Curaçaose volk te dienen. Want dat is immers ons enige doel geweest om in de politiek te gaan. Het is verschrikkelijk om te zien hoe ons land wordt gemanipuleerd en verdeeld. Dat kunnen we het volk niet aandoen. MP behoort niet tot een bepaald politiek kamp, ons kamp is het volk. We steunen dus welke meerderheid dan ook die voor Curaçao wil werken en die ons de kans en de politieke vrijheid geeft om de behoeften van het volk voorop te stellen”, zo eindigt MP.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao