LVV gaat wateroverlast te lijf

22/05/2017

PARAMARIBO - “De schade voor de agrarische sector is groot. Vele landbouwers zijn hun groenten, fruit en aardvruchten kwijtgeraakt, waardoor de prijzen van de gewassen zullen stijgen”, meldt het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij maandag in een persbericht. Om de wateroverlast tegen te gaan zijn LVV en het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) gestart met ontwateringswerkzaamheden, zoals het opschonen, uitdiepen en verbreden van kanalen.

LVV heeft sinds donderdag oriëntatiebezoeken gebracht aan gebieden die onder water staan. Samen met het Districtscommissariaat Wanica Noord-West en Commewijne van het RO, zijn afspraken gemaakt welke ministerie op welke plekken werkzaamheden zal verrichten. Het gaat om de volgende plaatsen: het Bilitonkanaal, Leysnerkanaal, Tawajariekreek, Gotong Royongkanaal, de Makakreek, Larecokanaal, Mohameddienweg, Rammanendweg, Big Jonestraat, Sabanweg, Malangweg, Bakkie en Laarwijk.

De grote hoeveelheid neerslag zorgt voor dichtbegroeide kanalen en rommel voor verstoppingen, waardoor het water niet wegtrekt. Ook een dambreuk veroorzaakt wateroverlast, zoals bij Bakkie en Laarwijk. Kinderen konden niet naar school. Enkele bestuurders waren genoodzaakt hun vervoermiddel achter te laten om vervolgens verder te lopen. LVV zal zich ook focussen op andere districten die problemen hebben op dit gebied.

Bron: de Ware Tijd, Suriname