LVV en FAO dringen aan op urgentie registratiesysteem

21/05/2017

PARAMARIBO - Het invoeren van een identificatie, registratie en traceerbaarheidssysteem in de veeteeltsector is van eminent belang. Dit kwam tijdens de sessies die het onderdirectoraat Veeteelt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in samenwerking met vertegenwoordigers van de Food and Agriculture Organisation (FAO) hebben gehouden.

Dr. Cedric Lazarus van FAO en de deskundigen van het onderdirectoraat Veeteelt benadrukken het belang van dit op te zetten systeem. "Elk van de slachtdieren uit voornoemde sectoren zal in de toekomst van een verplichte oornummer registratie voorzien moeten zijn om de traceerbaarheid van farm to fork te kunnen achterhalen", zegt dr. Lazarus. Dit identificatie-, registratie- en traceerbaarheidssysteem heeft ook betrekking op de handel in dieren en producten van dierlijke origine.

Het doel van de sessies was om de veehoudersorganisaties en individuele veehouders gelegenheid te bieden om input te geven, die gebruikt zal worden bij de implementatie. De stakeholders uit de rundvee-, kleine herkauwers en de varkenssector waren ook vertegenwoordigd.

Bron: de Ware Tijd, Suriname