Luchtvaartbedrijf Naco krijgt miljoenenorder uit Aruba

29 mei 2017

Aruba's luchthaven Aeropuerto Internacional Reina Beatrix gaat fors uitbreiden en krijgt ook een grote opknapbeurt. Het Haagse bedrijf Naco profiteert van het circa $ 200 mln kostende project. De onderneming die wereldwijd luchthavens adviseert, is verantwoordelijk voor het ontwerp van de uitbreiding en de herontwikkeling van de luchthaven.

Naast het ontwerp heeft Naco ook de leiding over het aanbestedingsproces. De werkzaamheden staan gepland voor de komende vier jaar, zo hebben Naco en Aruba Airport maandag bekendgemaakt. Voor Naco, dochterbedrijf van Royal HaskoningDHV, betekent de opdracht een miljoenenorder. In het project staan de vernieuwing en uitbreiding van de faciliteiten voor het inchecken, de bagagesystemen en verbeterde veiligheidscontroles centraal.

Voor de luchthaven, die met 2,6 miljoen passagiers per jaar haar plafond heeft bereikt, is het de eerste grote capaciteitsuitbreiding sinds het jaar 2000. Het aantal passagiers is de laatste jaren verdrievoudigd. De modernisering moet er ook toe leiden dat Aruba Airport een groener en gebruiksvriendelijker vliegveld wordt.
Schiphol Group

Aruba Airport Authority beheert het vliegveld in samenwerking met Schiphol Group. Het in 1949 opgerichte Naco is de afgelopen 70 jaar betrokken geweest bij de vliegveldontwikkeling van zo’n 600 luchthavens. In 2015 kreeg het bedrijf nog een opdracht voor uitbreidingen van de internationale luchthaven bij Teheran in Iran.

Bron: Financieele Dagblad, Nederland