Lik-op-stuk leidt tot aanhoudingen

7 februari 2017

Oranjestad - De politie heeft zaterdag bij het Caiso & Soca Monarch 2017 negen mensen aangehouden en drugs en wapens in beslag genomen. Ook werden illegalen opgepakt in een nabijgelegen rumshop. In het Carnival Village te San Nicolas waren 75 politiefunctionarissen in uniform op de been en zo’n twintig agenten in burger. De agenten voerden zowel buiten het festivalterrein als binnen controles uit.

De acties waren van tevoren aangekondigd als preventief fouilleren. Bij de controles van bezoekers bij aankomst en vertrek werden verschillende scharen, ice-picks, schroevendraaiers en drugs aangetroffen. Een van de aanhoudingen was vanwege vernieling, toen een van de verdachten tegen een politieauto aanreed.

De politie zal ook bij volgende grote carnavalsevenementen preventief controleren. De politie heeft zeven illegalen opgepakt bij de Palmita Rumshop, in de omgeving van Carnival Village. Bij de controle bleek dat de personen zich niet konden identificeren. Evenmin konden zij een geldige werk/verblijfsvergunning laten zien. De zeven personen zijn aangehouden en overgedragen aan Warda nos Costa, die zal zorgdragen voor uitzetting.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao