Liefdevol afscheid van Paps

10 januari 2017

Curaçao heeft massaal afscheid genomen van de vorige week donderdag, op 83-jarige leeftijd, overleden ex-directeur van MCB, Lionel ’Paps’ Capriles.

Een alsmaar langer wordende rij van mensen, in het blauw, zwart-wit of bruin gekleed, schuifelde vanaf Plasa di Pas naar de Schout bij Nacht Doormanweg 71, om de overledene, die thuis in een gesloten kist opgebaard lag, de laatste eer te bewijzen. Straten in de omgeving werden afgezet door de politie en shuttles reden af en aan met mensen die hun condoleances kwamen betuigen. Dat het soms regende, namen de wachtenden op straat op de koop toe. Net zoals iedereen de lange wachttijden van ruim 5 kwartier voor lief nam om eindelijk naar binnen te kunnen voor een laatste groet aan de overledene.

,,Ik ben nat geworden, heb heel lang buiten op straat staan wachten en mijn voeten doen nu pijn. Maar ik heb het met liefde voor Paps gedaan”, aldus een oudere vrouw die eerst de familie condoleerde en later tegen een muur aangeleund de tijd nam om bij te komen.

Bij het afscheid waren ook premier Hensley Koeiman, de ministers Ruthmilda Larmonie-Cecilia, Jaime Córdoba, Zita Jesus-Leito, gevolmachtigd minister Eunice Eisden, Statenvoorzitter Humphrey Davelaar en gouverneur Lucille George Wout aanwezig. De Arubaanse premier Mike Eman en Statenvoorzitter Sarah Wescot-Williams van Sint Maarten waren ook onder de aanwezigen.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao