Kleine ondernemers ruggengraat culinair toerisme

10/02/2017

PARAMARIBO - Het culinaire team dat Suriname in juni zal vertegenwoordigen bij de Taste of the Caribbean in Miami, heeft een bijzondere taak om te vervullen, namelijk voor Suriname een onvergetelijke indruk achterlaten. Dit past binnen het streven van de Stichting Toerisme Suriname (STS) om het culinair toerisme op hoger niveau te brengen.

De toerismeorganisatie heeft samen met de Stichting Professionele Chefs Associatie een intentieverklaring getekend om hieraan bij te dragen. Het Surinaamse team heeft bij eerdere deelname aan dit internationaal culinaire evenement bijzondere prestaties geboekt. Suriname doet voor de zesde keer mee. De leden van het team, die donderdag zijn gepresenteerd aan de media, worden intussen voorbereid om zo goed mogelijk te presteren. Het accent ligt op de creativiteit, kennis en durf om andere dingen uit te proberen. Er zal met puur Surinaamse producten worden geëxperimenteerd. Er is in 25.000 US dollar nodig voor deelname.

STS-directeur Jerry A-Kum zegt dat ook klein-ondernemers als ruggengraat van het culinair toerisme, betrokken zullen worden om deze branche omhoog te stuwen. Dit begint met de voorgenomen samenwerking tussen de twee stichtingen. A-Kum merkt op dat culinair toerisme al begint bij ondernemers die op kleine schaal voedsel verkopen. Als de toerist bij hen een slechte ervaring oploopt, kan dit de hele keten beïnvloeden. "Toerisme is een beleving." Met deze benadering zal getracht worden om de branche in zijn geheel verder te ontwikkelen. De bevindingen uit een 'bezoekersonderzoek' in december, die in maart worden gepresenteerd, zullen ook als basis dienen.

Bron: de Ware Tijd, Suriname