Klaaskreek ‘kinderlijk blij’ met eerste pinautomaat

13/02/2017

BROKOPONDO - De inwoners van Klaaskreek hebben letterlijk een feest gebouwd om de ingebruikname van de eerste pinautomaat in het district Brokopondo te vieren. Dat gebeurde zaterdag. Na aandringen van dorpelingen bij ex-vicepresident Robert Ameerali, heeft hij de Finabank bereid gevonden om daar een pinautomaat te installeren.

"Dit is wat wij nodig hebben. Wij hebben heel lang hierop gewacht", zei hoofdkapitein Michel Walden van het dorp. Tot voor kort moesten de inwoners van Brokopondo dure reizen naar Paramaribo maken om geld op te nemen. Hij hoopt dat het niet bij de pinautomaat blijft. "Wij willen hier ook een filiaal van de bank", voegde hij er onder daverend applaus aan toe. Door het ontbreken van een bank blijft de ontwikkeling van het district achter. Het dorpshoofd vindt het belangrijk dat kinderen uit die omgeving leren sparen.

Districtscommissaris Ivonne Pinas, die inmiddels niet meer in Brokopondo werkt maar er nog woont, vindt het jammer dat het in haar periode niet gelukt is om een bank te interesseren een vestiging in het district te openen. Desondanks is zij blijven proberen en toen Ameerali recentelijk bij haar op bezoek kwam, heeft zij het weer aan hem voorgelegd. "En binnen drie weken staat hier een pinautomaat." De oud-politicus is zaterdag door de dorpelingen de hemel in geprezen.

Zelf zegt hij zijn deel te hebben gedaan, maar hij vindt dat het niet hierbij moet blijven. Ameerali heeft de Finabank voorgesteld om alle kinderen van het gebied een bankrekening te geven. Daaraan gekoppeld heeft hij de regering via de aanwezige vertegenwoordigers geadviseerd de kinderbijslag rechtstreeks te laten storten op de rekening.

Zaterdag heeft het filiaal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken in Klaaskreek ook als eerste in het gebied een Point Of Sale-apparaat in gebruik genomen. Ameerali vindt dat alle winkels in de omgeving op termijn de mogelijkheid moeten hebben, om met een pinpas te betalen. Hij ziet in Brokopondo een stad verrijzen.

Bron: de Ware Tijd, Suriname