Kinderhuis Tamara decor afstudeerproject

12/05/2017

PARAMARIBO - De eindejaarsstudenten Toerisme van Imeao 2 hebben voor hun afstudeeropdracht een kinderfeest georganiseerd voor kinderhuis Tamara. Verkleed als Spiderman, Mickey en Minnie Mouse gaven ze het beste van zichzelf.

Ze deden dat in kinderhuis Tamara, dat onderdak biedt aan 21 kinderen in een crisissituatie. Waaronder kinderen die slachtoffer zijn van lichamelijke of geestelijke mishandeling, verwaarlozing of seksueel misbruik.De studenten gaven kinderen tussen vijf en dertien jaar oud dansles, speelden de stoelendans, schminkten hen en verzorgden de catering en versnaperingen.

Studente Cherelle Maynard vertelde over de dagplanning: "Om acht uur 's ochtends zijn we begonnen met het opzetten van de tent en het opblazen van de ballonnen." Tussen twaalf en twee uur hadden de studenten pauze waarna ze de kinderen met een tourbusje gingen ophalen. Om vier uur kon het feest beginnen en dat duurde tot zeven uur.

Het kinderfeest werd georganiseerd in het kader van het vak Planning & Organisatie. De 25 studenten worden daarbij door een jury beoordeeld op hun vermogen om samen te werken, communicatie-capaciteiten, verantwoordelijkheidsbesef, begeleiding van de kinderen en inzet. Ze krijgen ook een score voor originaliteit, creativiteit en logistieke vaardigheden.

Bron: de Ware Tijd, Suriname