Kabinet wil veel in eerste jaar

29 mei 2017

Willemstad - Het kabinet-Rhuggenaath dat vandaag aantreedt, wil veel bereiken in het eerste jaar. Zo moet het binnen een jaar tijd duidelijk zijn of de huidige Isla raffinaderij wordt gemoderniseerd of dat er een nieuwe raffinaderij bij Bullenbaai gebouwd zal worden en moet er een integriteitskamer binnen zes maanden opgericht zijn.

Dat maakt de vandaag te beëdigen nieuwe premier, Eugene Rhuggenaath (PAR), tegenover deze krant bekend.
Het urgentieplan, dat gericht is op de armoedebestrijding, moet in de komende maanden uitgevoerd worden, zo laat Rhuggenaath weten. ,,Bij de bestrijding van armoede kun je denken aan praktische vorming van werklozen zodat zij ingezet kunnen worden in de bouw of binnen de toeristische sector. De Curaçao Tourist Board heeft het project voor ‘Beach Improvement and Maintenance’.

Daarbij worden werklozen in wijken vlak aan zee aan een baan geholpen in bijvoorbeeld de beveiliging of het onderhoud van stranden. Het project is ook gericht op het creëren van kleine ondernemingen”, aldus Rhuggenaath, die ook graag het project ‘Limpia Kòrsou i Kòrsou Limpi’ gerealiseerd ziet. Het plan voor Beach Improvement and Maintenance is een gezamenlijk project van het ministerie van Sociale Ontwikkeling Arbeid en Welzijn (Soaw), het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) en het departement van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN).

Lees meer: Antilliaans Dagblad, Curacao