Isla produceert een derde

30 mei 2017

Willemstad - Bij de Isla raffinaderij is, sinds de brand van zondag 21 mei bij de Crude Distiller 3 (CD3), de dagelijkse productie gedaald van 180.000 barrels naar 60.0000 barrels.

Dat heeft woordvoerder Earl Balborda tegenover deze krant verklaard. ,,Ik wil benadrukken dat de lagere productie beslist niet van invloed is op de levering van de Isla aan de lokale markt. De raffinaderij heeft, zoals bekend, altijd een reservevoorraad voor drie maanden. Er is absoluut geen reden voor paniek”, aldus de woordvoerder.
Balborda benadrukte in het gesprek met deze krant ook dat het voor de raffinaderij normaal is dat ruim een week na de brand de ontmanteling van de CD3 nog in volle gang is. ,,Het is het beste te vergelijken met onderhoud aan een personenauto.

Als je bij de garage een grote onderhoudsbeurt afspreekt, dan weet men vooraf wat er moet gebeuren.
Maar als je de auto onverwachts total loss hebt gereden, dan moet de garage grondig onderzoek doen om te kijken wat er aan de auto gedaan moet worden. Dat vergt tijd. De raffinaderij is door de brand met een onvoorziene situatie geconfronteerd.”

Lees meer: Antilliaans Dagblad, Curacao.