IOL spoort aan tot gezonde levensstijl

14/03/2017

PARAMARIBO - Het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) organiseert in verband met zijn 45-jarig bestaan activiteiten om mensen te stimuleren tot een gezonde levensstijl. Het nevendoel is meer bekendheid geven aan het instituut. Het eerste onderdeel van het programma is een trimloop 18 maart.

"Niet een ieder is zich bewust van de rol van het IOL binnen onze gemeenschap. Wij zijn het hoogste pedagogisch instituut dat leraren opleidt in Suriname", zegt Maurice Zrour, assistent coördinator lichamelijke opvoeding. Als gymdocent wil hij niet alleen de studenten van de opleiding motiveren om er een gezonde levensstijl op na te houden, maar ook de rest van de gemeenschap.

Docent Judith Loor, die mede belast is met de organisatie zegt dat een trimloop één van de mogelijkheden is om veel Surinamers op de been te krijgen. "Een heleboel mensen bewegen niet. Wij willen graag de aanzet geven om dit tot een dagelijkse routine te maken. Een trimloop brengt vaak veel mensen op de been en samen sporten is meestal effectiever omdat een ieder probeert mee te doen."

Het IOL heeft ook een symposium gepland in juni en wil gebouw en terrein nog in het lopende jaar een onderhoudsbeurt geven. Hiervoor zullen fundraising activiteiten georganiseerd worden.

Bron: de Ware Tijd, Suriname