‘Interesse Amerikaanse bedrijven’

19 mei 2017

Willemstad - De demissionaire minister Errol Goeloe van Economische Ontwikkeling heeft met een aantal Amerikaanse bedrijven een Letter of Intent getekend, het is aan de volgende regering om dit project verder op te pakken, zo heeft de bewindsman in een persconferentie verklaard.

Tijdens de persconferentie, die gisteren werd gehouden, gaf de bewindsman een korte toelichting op de bedrijven. Het bedrijf Water Management Solution is gespecialiseerd in een techniek om de kosten van water met 15 tot 20 procent te verminderen. Dit bedrijf wil zich vanuit Curaçao richten op het Caribisch gebied. Sun Pacific Power is een ander bedrijf waar de minister contact mee heeft gehad. Het bedrijf produceert zonnepanelen die van plastic worden gemaakt en ook ledlampen. Het bedrijf biedt werk aan gedetineerden. Als het bedrijf zich op Curaçao vestigt, kunnen 100 gedetineerden aan een baan komen, verwacht de minister.

Dan is er ook nog een bedrijf dat gespecialiseerd is in stamcellen die niet van embryo’s maar van delen van het menselijk lichaam worden gehaald. Dit bedrijf wil ook trainingen verzorgen aan lokale medici. Ook is er een bedrijf dat zich op Curaçao wil vestigen om trainingen voor piloten te verzorgen. De minister noemde nog een bedrijf dat zich richt op entertainment en avontuur voor toeristen. Het idee is om onder andere films van het eiland te maken die gebruikt worden om meer toeristen naar het eiland te halen.

Meer via http://antilliaansdagblad.com/curacao/15742-interesse-amerikaanse-bedrijven

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao