InselAir mag rekenen op medewerking SLM

30/01/2017

PARAMARIBO - De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is bereid InselAir te helpen met het vervoeren van gestrande passagiers. “Als zij ons vragen, zullen wij zeker onze medewerking verlenen. Vandaag zijn zij het, maar morgen kan jij het zijn, om welke reden dan ook”, zegt SLM-directeur Robbi Lachmising.

InselAir heeft nog geen contact gemaakt met SLM. De directeur heeft nog geen officiële rapportage van het probleem, maar heeft vernomen dat het collega-bedrijf problemen heeft met het uitvoeren van vluchten. Hierdoor zouden enkele passagiers, onder wie ook Surinamers, vastzitten op Curaçao. Lachmising zegt ook nog geen rapportage te hebben gehad dat de gestrande passagiers een SLM-ticket hebben gekocht om naar Suriname te reizen. "Het is in het weekend gebeurd, dus ik heb nog geen verslag ontvangen."

Het is nog onduidelijk hoeveel passagiers gedupeerd zijn. Ook is er nog geen zicht op wanneer het probleem zal zijn verholpen. Buitenlandse media meldden dat haast de hele vloot van InselAir aan de grond staat. Met uitzondering van de vluchten tussen Aruba, Curaçao en Bonaire zijn alle andere toestellen van de maatschappij zaterdag aan de grond gehouden. Het zouden er zes zijn.

Tegenover een nieuwssite zegt een directielid dat het probleem het gevolg is van een technisch mankement dat bij één van de vliegtuigen is geconstateerd. Het bedrijf zou op grond daarvan alle vliegtuigen van dat type aan een onderzoek willen onderwerpen. Hij verzekerde dat de stopzetting van de vluchten niets te maken heeft met de financiële problemen van de maatschappij. InselAir kampt namelijk al geruime tijd met een liquiditeitsprobleem. Het bedrijf heeft geld tegoed bij derden, maar kan er niet over beschikken.

Bron: de Ware Tijd, Suriname