Hulpbrandweerpost Nickerie heeft tweeledig karakter

24/01/2017

NIEUW-NICKERIE - De hulpbrandweerpost die ruim een week geleden te Groot Henar in Oost-Nickerie is geopend, heeft een tweeledig karakter. Enerzijds moet het snel en adequaat een brand kunnen blussen en anderzijds moet het informatie inwinnen uit en voorlichting geven aan de gemeenschap over het verhogen van brandveiligheid en hoe risico op brand kan worden voorkomen. Dat zegt hoofdbrandmeester Vivian Welles in gesprek met de krant.

Bijna een jaar geleden, in april 2016, was in Groot Henar in het oosten al een informatie- en instructiecentrum geopend, maar het heeft maar kort gefunctioneerd. Het centrum is op 13 januari heropend, nu met de mogelijkheid om uit te rukken voor brand. Er is geen officiële brandweerauto. Begonnen is met een geïmproviseerd blusvoertuig dat bij brand 'eerste hulp' kan verlenen, in afwachting van de komst van de brandweer uit Nieuw Nickerie.

Eenzelfde geïmproviseerd blusvoertuig komt er aan de Gemaalweg in de Clarapolder in het westen. Het is wel de bedoeling dat wanneer de crisis in ons land voorbij zal zijn, Nickerie een adequaat uitgerust brandweerkorps krijgt, waarbij ook de hulpposten een goede brandweerauto krijgen. De werkzaamheden in de Clarapolder vorderen. "Deze post zal op dezelfde wijze opereren als die in het oosten", zegt Welles.

In beide gebieden van het district zijn de mensen blij met de hulpvoorziening. Dat geeft een veilig gevoel, is de algemene opvatting.

Bron: de Ware Tijd, Suriname