Horecaf Curaçao dreigt met acties

DONDERDAG, 23 MEI 2013

WILLEMSTAD — De vakbond voor horecapersoneel, Horecaf, deelt de bezorgdheid van andere vakbonden dat het kantoor van de Landsbemiddelaar nog steeds onderbemand is. Mocht er binnenkort geen verbetering komen dan zal de vakbond overgaan tot het organiseren van protestacties.

De secretaris-generaal van de Horecaf, Kenneth Valpoort, doet een beroep op minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) Sherwin Josepha om er alles aan te doen om zo snel mogelijk het nodige personeel aan te stellen. Als er komende week geen verandering komt in de situatie dan zal de Horecaf haar leden oproepen om voor de deur van het ministerie te protesteren.

Volgens Valpoort heeft de Horecaf zeker drie verzoeken liggen bij de Landsbemiddelaar en telkens krijgt de vakbond te horen dat er niet genoeg personeel is om deze af te handelen. “De werknemers denken dat wij als vakbond niets voor ze doen.”

Onder andere drie hotels wachten tot het kantoor van de Landsbemiddelaar contact met ze opneemt, zodat het proces voor het houden van een referendum bij deze ondernemingen kan worden opgestart. Ook zijn er andere zaken, aldus Valpoort, die door de Landsbemiddelaar afgehandeld moeten worden.

Bron: Amigoe Curaçao