Hoop voor economie door 3e China Temple Fair

09/01/2017

PARAMARIBO - “Het is de enige dag die wij als Chinezen hebben als echte grootse feestdag.” Dat zegt Thomas Cheung, voorzitter van de Suriname Chinese United Association in het kader van aankomende fair en de huidige economische omstandigheden.

"Als we deze dag niet vieren, betekent het dat de economie beter wordt?" Hij reageert hiermee op de vraag waarom er toch onder deze omstandigheden voor is gekozen om 28 en 29 januari een derde Suriname Spring Festival Temple Fair te organiseren. Het evenement is mede door de sponsoring en met ondersteuning van de Chinese ambassade en de Southern Commercial Bank tot stand gekomen.

Jian Xiaofan, van de Chinese ambassade stelt ook dat het juist nu de tijd is om samen te komen. "Je kan zitten wachten tot het ergste komt maar je kan ook samenkomen en gezamenlijk proberen het beste van de situatie te maken", reageert hij. Alhoewel volgens hem de 'klappen' ook in de Chinese gemeenschap voelbaar zijn, hebben velen toegezegd om deel te nemen aan de fair. Er is ook hulp vanuit andere hoeken gekomen, "op eigen initiatief is er gebeld en gevraagd waar zij kunnen helpen". Xiaofan is van mening dat deze nationale activiteit zich ervoor leent om mensen op te beuren in deze moeilijke tijden en dat het een bemoedigende uitwerking op hen kan hebben.

Diverse culturele shows van lokale artiesten alsook gasten uit Beijing, China zoals acrobaten, zangers, dansers, stoffen wevers en kunstenaars die zullen laten zien wat er gemaakt kan worden met papier en deeg. Op beide dagen is er gratis toegang. De derde tempel fair is een twee dagen durend evenement, die zal plaatsvinden op het KKF-terrein, waarbij er Chinese acrobaten, dansers en zangers shows zullen verzorgen. Op de tweede dag is de fair vanaf tien uur 's morgens open.

Bron: de Ware Tijd, Suriname