Hoofd Technische Zaken en Controle SMS moest kantoor ontruimen

23/02/2017

PARAMARIBO - Stefanus Ligorie moest zijn kantoor waar hij als hoofd Technische Zaken en Controle bij de Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS) werkte, woensdag ontruimen. "Die meneer is niet in dienst van de Scheepvaart Maatschappij Suriname en komt nergens voor op de loonrol van het bedrijf. Op basis daarvan is hem opgedragen om het kantoor te ontruimen", bevestigt Ashok Rambali waarnemend directeur, tevens voorzitter is van de raad van commissarissen bij het staatsbedrijf.

Ligorie, ook voorzitter van de kortgeleden opgerichte Bond Belanghebbenden Binnenland Vaartdienst met 89 leden, zegt dat hij op basis van mondelinge afspraken met de onlangs ontheven directeur van het bedrijf, Joyce Rozenhout, daar mocht werken. "Elke ambtenaar die in dienst treed bij de overheid hoort een beschikking in handen te hebben. Dat kan niet geschieden op basis van een mondelinge afspraak", benadrukt Rambali.

Ligorie zei woensdag een persconferentie dat eerder op de dag te horen kreeg dat hij zijn kantoor moest ontruimen. "Ik heb niet eens een brief ontvangen met tekst en uitleg waarom. Mijn advocaat heeft mij gezegd om gehoor te geven aan de opdracht. Ik zal wel een brief richten naar de directie via mijn advocaat om opheldering te vragen."

Bron: de Ware Tijd, Suriname