Grote onderhoudsbeurt olieraffinaderij

23/01/2017

PARAMARIBO - De raffinaderij van Staatsolie is eind vorige week buiten bedrijf gesteld voor een grote onderhoudsbeurt. “Er is niets aan de hand. Het gaat om een geplande operatie. Er is voldoende diesel en gasoline in voorraad voor de Gow2-pompstations. De voorraden zijn vooraf opgebouwd, rekening houdend met de onderhoudsbeurt”, verzekert algemeen directeur Rudolf Elias van Staatsolie.

"Het streven is om per 1 februari de raffinaderij weer op te starten en dan vergt het vijf tot zes dagen alvorens diesel en gasoline weer geproduceerd en geleverd kunnen worden", legt hij verder uit. "Mensen zijn gewend de grote vlam uit de hoogste toren te zien. Als dat er niet is, beginnen ze zich kennelijk af te vragen of er iets aan de hand is", stelt hij over de bezorgdheid die kan ontstaan. Echter, de directeur benadrukt dat er niets aan de hand is.

De overige brandstofleveranciers zijn op de hoogte van de geplande onderhoudsbeurt. Eén van de zuiveringsonderdelen, de koolwaterstofunit, wordt vernieuwd. "Dergelijke onderdelen moeten van tijd tot tijd worden vervangen. Dit onderdeel is ook al twee jaar in bedrijf. Daarnaast wordt de gelegenheid aangegrepen om diverse kleinere onderhoudswerkzaamheden uit te voeren."

Bron: de Ware Tijd, Suriname