Grootschalige controle Ta Basta Awor

29 februari 2016

Willemstad - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren in samenwerking met het Korps Politie Curaçao, Vrijwilligers Korps Curaçao, de Curaçaose Militie, Koninklijke Marechaussee en kustwacht in het kader van de actie Ta Basta Awor verschillende controles uitgevoerd.

Tijdens de controles zijn tot 19.00 uur acht auto’s in beslag genomen, twee personen aangehouden die illegaal op Curaçao verbleven, is een persoon aangehouden die munitie in zijn auto had en een ander persoon aangehouden die een stopteken negeerde en op een militair inreed.

Verder zijn er tijdens de controle een revolver, munitie en drugs gevonden en in beslag genomen. Auto’s zijn geconfisqueerd omdat eigenaren niet in het bezit waren van een (geldig) rijbewijs of de nodige papieren. Ook zijn er verschillende bekeuringen uitgeschreven voor het rij-den met te donker getinte autoruiten.

In een toelichting geeft OM-woordvoerder Norman Serphos aan dat er gisteren tot 19.00 uur een totaal van 65 auto’s zijn gecontroleerd op verschillende locaties op Curaçao waaronder Soto en Willibrordus. ,,Alle bestuurders die zijn aangehouden en waarbij overtredingen werden geconstateerd, moesten zich melden bij een functionaris van het Openbaar Ministerie die ter plaatse was. Deze functionaris schreef meteen de bekeuring uit”, aldus Serphos.

Om hoeveel bekeuringen het in totaal gaat, was gisteren nog niet bekend. Wel liet de woordvoerder weten dat er verschillende boetes zijn uitgedeeld voor donker getinte ,,Tot nu toe kwamen overtreders hier vaak mee weg omdat de rechter steeds aangaf dat de tint van de ramen niet was gemeten. Daar hebben we nu een speciaal apparaatje voor.”

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao