Groeiende behoefte aan medicijnen

24/05/2017

PARAMARIBO - De directeur van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) Ingrid May bevestigt dat de behoefte aan sommige medicamenten groeit. Bij het bedrijf zelf heerst er volgens de directeur geen schaarste.

Bij andere bedrijven is dat wel het geval, zoals bij Dio Drogisterij. Er is daar een tekort aan Alka Seltzer en Sinus tabletten, die doorgaans gebruikt worden door mensen die het griep- en oogvirus hebben opgelopen. Arthuro Rodriquez van deze drogisterijketen schrijft het toe aan een importprobleem. "Ik hoop dat wij dit spoedig kunnen oplossen zodat onze klanten deze medicijnen gewoon kunnen aanschaffen." Hij zegt dat er ook in zijn bedrijfsketen een toename is geconstateerd in de vraag naar medicijnen.


De vraag naar middelen voor gebruik tegen het gevreesde oogvirus, dat om zich heen grijpt is erg groot. De woordvoerder van de Vereniging van RGD-artsen Bobby Ramautar bevestigde dit eerder.


BGVS-directeur May zei maandag voor televisie dat ze niet weet wat de oorzaak van de toegenomen vraag is. Er is hiernaar nog geen onderzoek gedaan. Ze zegt dat vooral medicijnen die gebruikt worden door diabeten en hoge bloeddruk patiënten veel gevraagd zijn.De directeur zegt dat de grotere vraag kan zijn ontstaan door de toegankelijkheid naar medicijnen die verzekeringsmaatschappijen tegenwoordig bieden aan cliënten en het groeiende bewustzijn bij mensen voor het gebruik van medicamenten.


Bron: de Ware Tijd, Suriname