Girigoria gevraagd terug te keren

20 mei 2017

Willemstad - Demissionair premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft demissionair minister Sisline Girigoria (MP) gevraagd haar reis naar Genève, Zwitserland af te breken en terug te keren.

Dat maakte Pisas gisteren tijdens de Statenvergadering bekend. ,,In dit geval kan niemand goed antwoord geven op de vragen behalve de minister zelf.” Volgens Pisas is er niet goed gecommuniceerd over de reis van Girigoria, waardoor het verhaal een eigen leven is gaan leiden. ,,Ik heb een brief gekregen van de MAN en als ik tijd had gehad om die te beantwoorden, dan was deze vergadering wellicht onnodig geweest. Ik weet zeker dat als de minister de kans wordt geboden uitleg te geven - en de Staten haar niet bij verstek veroordelen - zij voor opheldering kan zorgen.” Pisas heeft hiervoor tot uiterlijk donderdag 25 mei de tijd gevraagd.

In de Staten werd gisteren fel gereageerd op de reis van 19 dagen van Girigoria en ook haar benoeming bij LVV. ,,Nog maar amper acht weken minister en nu al drie weken uitlandig”, zo sprak Ana Maria Pauletta, de fractievoorzitter van PAR. ,,Hoe leggen we dit uit aan de gemeenschap? Dit kan men niet goedpraten.”

Lees meer op: http://antilliaansdagblad.com/curacao/15750-girigoria-gevraagd-terug-te-keren

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao