Gezaghebber Bonaire bezorgd over toename geweld en agressieMAANDAG, 09 JULI 2012

KRALENDIJK — Gezaghebber Lydia Emerencia constateert een toename van geweld en agressiviteit in de Bonairiaanse gemeenschap en zij is daar zeer bezorgd over. Daarom doet zij een indringend beroep op alle burgers om samen te werken om zo weer vrede en harmonie terug te brengen op het eiland. Die oproep deed zij tijdens een bijeenkomst met de Bonairiaanse pers afgelopen vrijdag.

De eerste burger van Bonaire wenst dat er positievere geluiden komen uit de gemeenschap. Emerencia: “Er zijn veel ontwikkelingen. Er gebeuren heel positieve zaken in onze gemeenschap, maar die krijgen niet de aandacht. Er zijn vele interessante projecten, vele kansen en ook positieve motivatie.” Het is haar wens dat deze zaken meer waardering krijgen. Met haar oproep denkt zij dat de positieve ontwikkelingen meer kans zullen krijgen en dat de negatieve tendensen afnemen. Die laatste zijn de toename van agressiviteit, geweld en vijandigheid in de gemeenschap.

Dat de gemeenschap steeds agressiever wordt is, een wekelijks terugkerend thema in het Driehoeksoverleg met de korpschef Korpspolitie BES en de hoofdofficier van justitie. Ook de criminaliteit neemt toe, constateert het Driehoeksoverleg bezorgd. Emerencia noemt deze ontwikkeling ernstig. Die negatieve ontwikkelingen vragen de nodige aandacht. Hierdoor dreigt men de ogen de sluiten voor de positieve ontwikkelingen in de gemeenschap, wat op haar beurt de positieve ontwikkelingen negatief kan beïnvloeden. “Laten wij trachten om constructief te zijn en de positieve ontwikkelingen te ondersteunen. Laten wij trachten om de agressie, het geweld en de criminaliteit te verminderen, omdat het de Bonairianen zelf zijn die hieronder lijden.”