Gepensioneerden gaan de straat op in Suriname

22/01/2014

PARAMARIBO - Senioren burgers uit overheidsdienst gaan donderdag massaal naar het Kabinet van de President om een petitie aan te bieden aan president Bouterse. De groep is er misnoegd over dat haar pensioen sinds december 2012 niet meer welvaartsvast is.

"We zijn moe om  brieven te sturen naar  vice-president Robert Ameerali. Daarom willen we met dit protest aantonen dat we serieus zijn", zegt Armand Deekmam, voorzitter van de Bond voor Belangenbehartiging van Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO). Voordat de petitie wordt ingediend houdt BBGO eerst een bijeenkomst bij het bondsgebouw aan de Burenstraat.

Na de vergadering zullen de ex-landsdienaren met zes bussen vervoerd worden naar het Onafhankelijkheidsplein om daarna te marcheren richting het Kabinet van de President. Nadat de president de petitie heeft ontvangen, betoogt de groep naar De Nationale Assemblee (DNA) om een kopie van het verzoekschrift aan de parlementsvoorzitter aan te bieden.

De leden hadden in november tijdens een druk bezochte meeting hun ontevredenheid geuit over de intrekking van het welvaartsvast pensioen. Door het staatsbesluit, dat op 17 december 2012 is geslagen, is dit te niet gegaan. De ex-landsdienaren kunnen hierdoor niet aanmerking komen voor de tien procent verhoging, die ambtenaren sinds december 2012 ontvangen. Ze eisen  dat deze met terugwerking tot 1 januari 2012 wordt uitbetaald, omdat dat ook zo gebeurt bij de ambtenaren.

Bron: de Ware Tijd, Suriname