Geduld ziekenhuispersoneel niet grenzeloos

25/05/2017

PARAMARIBO - “Belofte maakt schuld”, waarschuwt Imro Edam, bondsvoorzitter bij ‘s Lands Hospitaal over de SRD 375 aan koopkrachtversterking, die zijn leden verwachten. Hoewel hij de financiële situatie van de overheidsziekenhuizen begrijpt, zegt hij dat zijn leden niet eeuwig willen wachten. Edam zegt al bij de toezegging van de koopkrachtversterking erop te hebben gewezen dat met name ‘s Lands Hospitaal niet in staat zal zijn om het personeel de ‘verhoging’ te betalen.

Hij onderstreept dat de overheidsziekenhuizen in principe de salarissen uit eigen budget betalen. Doordat de belofte voor het toekennen van een koopkrachtversterking door de regering is gedaan, is besloten dat zij het geld hiervoor zou geven. "Daarmee is men nu bezig", zegt Edam.

Volgens hem bekijkt de regering mogelijkheden om de ziekenhuizen te ondersteunen. Echter, het ministerie van Volksgezondheid heeft recentelijk aangegeven nog niet zo ver te zijn. Dit hebben de ziekenhuisdirecties aan hun personeel doorgegeven.

Bondsvoorzitter Lloyd Pool van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo wilde tegenover de Ware Tijd nog niet hierop reageren.

Bron: de Ware Tijd, Suriname