Frankijk investeert in veiligheid Suriname

DE WARE TIJD:

07/07/2012

Paramaribo - Frankrijk heeft in verband met de bilaterale samenwerking met Suriname, donderdag een schenking aan het Korps Politie Suriname gedaan. De schenking moet bijdragen aan de institutionele versterking voor de veiligheid in Suriname. De Franse ambassadeur in Paramaribo, Joël Godeau, heeft de goederen aan waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie overhandigd.

Het betreft onder meer een speedboot met buitenboordmotor, een ATV, satelliettelefoons en drugstesters. Het is volgens politievoorlichter Humphrey Naarden niet de eerste keer dat Frankrijk een schenking doet. Bij het aangaan van de overeenkomst is de ondersteuning wel specifieker geworden. Suriname en Frans-Guyana delen een grens, dus bestrijden zij de criminaliteit samen

“Surinaamse criminelen wijken uit naar Frans-Guyana en omgekeerd. Het is dus van belang dat er een samenwerking tussen de korpsen bestaat.” Die samenwerking is vorige week getoetst bij de onrust in Frans-Guyana, nadat Braziliaanse goudzoekers waren vermoord. Zowel uit Frans Guyana als Suriname zijn er teams naar het gebied gezonden om orde op zaken te stellen. “Vooral hiervoor is het goed als wij schenkingen krijgen. Dan zijn wij up-to-date om in te grijpen bij calamiteiten”.