Formatie is afgerond

24 mei 2017

Gedeelte kabinet-Rhuggenaath legt maandag eed af

Willemstad - Het kabinet-Rhuggenaath - bestaande uit PAR, MAN en PIN - treedt maandag 29 mei aan. Dat is gisteren door formateur en beoogd nieuwe premier Eugene Rhuggenaath (PAR) bekendgemaakt.

Om 10.00 uur worden dan de voorgedragen ministers Rhuggenaath (PAR) als minister-presi- dent (tevens belast met Refineria di Kòrsou), Marilyn Alcalá-Wallé (PAR) als minister van Onder- wijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, Quincy Girigorie (PAR) als minister van Justitie, Hensley Koeiman (MAN) als minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, Kenneth Gijsbertha (MAN) als minister van Financiën, Armin Konket (MAN) als minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening, Suzy Camelia-Rö- mer (PIN) als minister van Gezondheid, Milieu en Natuur en de plaatsvervangend Gevolmachtigde minister Eunice Eisden (MAN) ten overstaan van gouverneur Lucille George-Wout beëdigd.

Camelia-Römer - nu nog Statenlid - zal eerst haar ontslag als parlementariër moeten indienen om vervolgens als minister de eed af te kunnen leggen. De overige ministers Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling en Gevolmachtigde minister Anthony Begina (PAR) zullen op vrijdag 2 juni worden beëdigd. Jesus-Leito en Martina bevinden zich op dit moment in het buitenland en kunnen niet aanwezig zijn om samen met de collega-ministers op 29 mei te worden ingezworen.

Lees meer: Antilliaans Dagblad, Curacao