Flink aantal overvallen opgelost

24 februari 2017

Oranjestad - Onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM), heeft het Korps Politie Aruba (KPA) deze maand een achttal overvallen opgelost, onder andere die op een bejaard echtpaar te San Nicolas en Gemstones. Manifestatie voor hogere straffen Om de bevolking te laten weten dat de politie ondanks de drukte rond carnaval volop werkt aan de ogenschijnlijke golf van overvallen, heeft het OM de belangrijkste resultaten van de afgelopen weken in een persbericht op een rijtje gezet.

Het betreft de gewapende overvallen in november en december vorig jaar en in januari jongstleden op La Estrella, op Gemstones Jewelers, op de eigenaresse van Lekker Bar en Restaurant en op een medewerker van SandBar Beach Bar. In deze zaken zitten negen verdachten in voorarrest, onder wie Arubanen en Venezolanen. De verdachten zijn in december en januari aangehouden. Het vermoeden bestaat dat deze groep, onder leiding van op Aruba woonachtige personen, in wisselende samenstelling heeft opgetreden.

Daarnaast heeft het KPA, onder leiding van het OM, vier buitengewoon gewelddadige gewapende overvallen op bejaarde personen in San Nicolas opgelost. Daarbij zijn een echtpaar en twee oudere personen in hun woningen overvallen en is een bejaarde man op straat overvallen. Grof geweld werd daarbij niet geschuwd. In deze zaken zijn vier personen in voorarrest genomen, allen jonge Arubanen van tussen zeventien en negentien jaar oud. Beide onderzoeken zijn nog in volle gang. Nadere aanhoudingen, met name wat betreft de Arubaanse/Venezolaanse groep, worden niet uitgesloten.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao