Financiële kwalificatie van Curaçao16-12-2011

CURAÇAO – Het traject van financiële kwalificatie door Standard and Poor’s van Curaçao is afgerond. Curaçao heeft de A- kwalificatie voor de lange termijn en A-2 kwalificatie voor de korte termijn gekregen. Het bedrijf beoordeelt landen op hun algemene kredietwaardigheid gericht op politieke en economische risico’s.

Hiernaast zijn de vooruitzichten van Standard and Poor’s voor de gegeven kwalificaties aangemerkt als stabiel. De A-kwalificatie betekent dat Curaçao een sterke capaciteit heeft om aan haar financiële verplichtingen te voldoen, maar enigermate onderhevig aan ongunstige economische omstandigheden en veranderende omstandigheden.

A-2 kwalificatie
De A-2 kwalificatie voor de korte termijn, betekent dat de gekwalificeerde entiteit gevoelig is voor ongunstige economische omstandigheden, echter is de capaciteit om aan financiële verplichtingen te voldoen in voldoende mate aanwezig. De financiële kwalificatie heeft als doel, om een internationaal eikpunt te vormen, voor de economisch/financiële prestaties van Curaçao.

Traject
In augustus is een delegatie van het ministerie van Financiën, met minister George Jamaloodin (Financien) afgereisd naar het hoofdkantoor van Standard and Poor’s voor Latijns-Amerika en het Caribische gebied te Mexico-stad. Met het tekenen van het contract, werd toen het startsein gegeven door het ministerie van Financiën aan het kwalificatie traject.

Analyse
In de twee hierna volgende maanden, heeft het ministerie van Financiën de leiding genomen in het analyse traject. Vorige maand werd het kwalificatie traject afgesloten met een bezoek aan het hoofdkantoor van Standard and Poor’s. De kwalificatie is toen bekend gemaakt aan minister Jamaloodin.