Fernandes weerspreekt terugroeping Dasani-water

09/03/2017

PARAMARIBO - “Het is een vals bericht. Wij van Fernandes Bottling produceren ons water onder heel strenge normen veiligheidsomstandigheden. Het is een bericht dat wordt verspreid om ons merk te schaden.” Zo reageert Bryan Renten, directeur Fernandes Bottling over berichten die verspreid worden via sociale media, waarin staat dat de Coca Cola Company een terugroeping heeft gedaan op Dasani-bronwater dat wordt geproduceerd door Fernandes Bottling Company.

De moederorganisatie van de dranken fabrikant heeft bevestigd dat ook op hun website 'Coca Cola United' dat de berichtgevingen die verspreid worden via sociale media en e-mails onjuist zijn. De organisatie stelt haar klanten gerust dat hun product gewoon geconsumeerd mag worden. Volgens de moederorganisatie is er in de Verenigde Staten ook geen terugroeping gedaan op Dasani-water.

Op de website healthadvisor-team.com staat sinds dinsdag de waarschuwing dat water van het merk Dasani wereldwijd wordt teruggeroepen, omdat er een parasietworm zou zijn gevonden in enkele duizenden flessen. Honderden mensen, die het water hadden gedronken, zouden in het ziekenhuis zijn beland door parasitaire symptomen, die veroorzaakt waren door het water. De mensen kampten volgens de site, die als bron naturalhealthyways.com aanhaalde, met koorts, overgeven, maagklachten en jeuk. Het nieuws ging als een lopend vuurtje rond op onder meer Facebook.

Bron: de Ware Tijd, Suriname