Economische crisis kan nieuwe mall niet tegenhouden

22/02/2017

PARAMARIBO - Ondanks de financiële crisis komt er nog een nieuw winkelcentrum: International Mall of Suriname (IMS). Dat werd maandagavond bekendgemaakt tijdens de presentatie in het Courtyard by Marriott.

De bouw van dit complex van 5020 m2 oppervlakte, begint in augustus aan de Ringweg Zuid. Naast het grote aanbod aan winkels komt er ook een evenementenhal van 700 m2 met ruimte voor zeshonderd mensen. Er zal plek zijn voor cabaret, muziek, trouwerijen en conferenties.

Het plan ligt sinds vorig jaar in opdracht van ondernemer Sunil Kalloe. Het managementteam had toen geen rekening gehouden met een eco-nomische crisis. Deze crisis zal het succes van de nieuwe mall niet in de weg staan, zegt projectleider Ronald Sahtoe en voegt eraan toe, dat het plan niet kan worden teruggedraaid. "Juist in tijden van recessie moet er geïnvesteerd worden. Ik denk dat deze mall welkom is, vooral in Paramaribo-Noord, omdat deze wijk ondanks de crisis goed ontwikkeld is."

Vanaf december 2018 zullen 31 winkelunits verhuurd worden, verdeeld over een beneden- en bovenverdieping. De mall zal zich onderscheiden van andere soortgelijke winkelcentra door de uitstraling, veelzijdigheid en ruime opzet. Er wordt rekening gehouden met ruim zeshonderd parkeerplaatsen.

IMS wil niet alleen een plek worden om boodschappen te doen, stelt architect Peter Tenniglo. De succesformule wordt de combinatie van kleinhandel en recreatie. "De mall moet niet alleen een plek zijn om producten te kopen, maar ook voor entertainment.

Bron: de Ware Tijd, Suriname