Drum-verdachten naar Nederland

2 februari 2017

Kralendijk - Vier verdachten in de zaak Drum worden van Bonaire overgebracht naar gevangenissen in Nederland. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. De overbrengingen vinden nog deze week plaats. Er staan in het onderzoek naar de dodelijke overval op een huis in augustus vorig jaar in totaal zeven verdachten terecht. Bij de overval vond politieagent Ferry Bakx de dood.

De zeven verdachten, zes Venezolanen en een Bonairiaan, zaten tot nu toe in de Justitiële Inrichting Caribisch Nederland op Bonaire. Daar was de veiligheid niet meer te garanderen, aldus het OM. De reden daarvoor is niet bekendgemaakt. De mannen die worden overgebracht zijn J.C.R. (33), R.D.S. (41), J.E.E.P. (28) en F.A.P.M. (28).

Bonairiaan S. is degene die volgens het OM voor de zes Venezolanen onderdak regelde en een grote rol speelde in de voorbereiding van de fatale overval.Het overplaatsen van gedetineerden naar Nederland gebeurt op basis van de Onderlinge Regeling Detentiecapaciteit en met toestemming van de minister van Veiligheid & Justitie.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao