DNA heeft eigen televisiekanaal

31/01/2017

PARAMARIBO - De Nationale Assemblee lanceerde maandag haar eigen televisiekanaal. Voorzitter Jennifer Geerlings-Simons startte de uitzendingen in de technische afdeling van de vergaderzaal. De samenleving krijgt met de live-uitzendingen direct een indruk van wat zich afspeelt tijdens openbare vergaderingen en andere activiteiten in het assembleegebouw.

"De weg naar een open parlement zou niet compleet zijn zonder het station. Zolang het parlement niet rechtstreeks kan presenteren waarmee zij bezig is, is het niet open naar het volk", zegt Simons. Zij benadrukt dat dankzij de nieuwe mogelijkheid om rechtstreeks contact met de samenleving te hebben, de negatieve indruk die in de afgelopen jaren over het college ontstond kan worden weggewerkt. "Enkele jaren geleden werd het parlement gezien als een black box waar alle beslissingen achter gesloten deuren genomen werden. We zijn nu op het punt dat een ieder kan zien wat er hier gebeurt."

Het station beging met proefuitzendingen waar het publiek op mag reageren. Naast de live-uitzendingen worden televisieproducties van het parlement herhaald. Simons zegt dat er ook voorlichting komt over wetgeving en programma's van internationale organisaties die met wetgeving te maken hebben. Het station zit op kanaal 8.4 maar kan nog niet overal worden ontvangen. Op termijn zullen de uitzendingen landelijk, zelfs in het binnenland, kunnen worden bekeken.

Bron: de Ware Tijd, Suriname