‘Container met plastic voor export’

1 februari 2017

Willemstad - Milieu- en recyclingbedrijf Green Force heeft het weer gedaan: deze week is er een container geladen met meer dan een miljoen plastic flessen voor export. De flessen zijn industrieel voorbewerkt door het bedrijf en klaargemaakt voor export naar Sjanghai. In de Chinese stad worden de flessen gesmolten en geprepareerd voor hergebruik.

Green Force bedankt alle mensen en bedrijven die zich zodoende inzetten voor een schoner milieu. ,,Deze mensen en bedrijven hebben hun vertrouwen in het recyclingbedrijf geplaatst en ik zorg ervoor dat het daadwerkelijk gebeurt”, aldus medewerker Timo Brouwer. Het zijn moeilijke tijden. De prijzen van de flessen zijn met 82 procent gedaald en dat maakt dat het niet meer rendabel is.

,,Maar”, zo argumenteert Brouwer, ‘deze plastic flessen zijn in goed vertrouwen aan mij gegeven en ik hou me aan mijn woord. Ik heb gezegd dat ze gerecycled zullen worden en dat gaat dus ook gebeuren’. Green Force doet ook een oproep aan de mensen die de gewoonte hebben om hun ongesorteerde zakken met plastic voor de containers te laten staan. ,,Doe dit niet meer, ik heb geen tijd om dat voor men te sorteren. De containers zijn daar geplaatst voor mensen om hun eigen plastic en aluminium te sorteren en daarin te deponeren. Voortaan gaan alle zakken die voor of naast de containers worden achtergelaten direct naar de kliko.”

Green Force doet wat het kan met de weinig middelen die het heeft. Zo is er in zeven jaar tijd 500.000 kilo afval het land uitgeholpen. Voor dit jaar staat 408.000 kilo op de planning. ,,Het eiland is weer schoner en men kan gerust geloven dat recyclen zin heeft en dat het werkt. Recyclen helpt het milieu schoon te houden, helpt met het tegengaan van de opwarming van de aarde en helpt met het tegengaan van vervuilde oceanen en natuur. Allemaal positieve ontwikkelingen voor Curaçao en de wereld.”

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao