Commissie Algemeen Pensioen opgericht op CuraçaoDONDERDAG, 28 JUNI 2012

WILLEMSTAD — Minister Hensley Koeiman (MAN) van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn heeft dinsdag de Commissie Algemeen Werknemerspensioen in het leven geroepen. Deze commissie gaat zich bezighouden met de introductie van het Verplicht Algemeen Pensioen op Curaçao.

Op 20 januari stemde de Raad van Ministers, op voorstel van minister Koeiman, al in met de invoering van een verplicht pensioen. De bedoeling is volgens de minister om alle werknemers een garantie te geven op pensioen zodra ze de pensioengerechtigde leeftijd bereiken, zodat zij niet meer alleen afhankelijk zijn van de AOV. “Het is geen geheim dat helaas het merendeel van onze ouderen tot op heden moet leven van alleen een AOV. Dit is een ongewenste situatie en komt de sociale ontwikkeling van ons volk niet ten goede”, aldus de minister. De commissie moet uiterlijk 15 oktober met een voorstel komen. Ook moet daarin de introductiedatum van het Verplicht Algemeen Pensioen zijn vastgesteld.

Voorzitter van de commissie is Victor Monk, directeur van de sector Sociale Ontwikkeling van het ministerie. Verder zitten er vertegenwoordigers in van de APNA, vakbonden, werkgevers, de Kamer van Koophandel, particuliere verzekeraars (NAVV) en de Ouderenraad. Daarnaast nemen ook overheidsjurist Mariella Fernando en onafhankelijk pensioenexpert Jan de Wit zitting in de commissie.29 JUNI 2012

AD 29.06.12 II