Claudia Marica-Redan waarnemend algemeen-directeur AZP

08/02/2017

PARAMARIBO - Claudia Marica-Redan, de financieel directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), functioneert vanaf dinsdag ook als waarnemend algemeen-directeur. Antoine Brahim, die 4,5 jaar de leiding had, heeft zijn dienstverband beëindigd. Hij is overgestapt naar Kersten Holding NV.

Brahim kijkt tevreden terug naar de afgelopen periode. Hij benoemt in een persbericht enkele succesvolle resultaten, zoals de nieuwe ontwikkeling van de organisatiestructuur. Het aantal medische specialisten is uitgebreid van 68 in 2012 naar het huidige aantal van 94 specialisten. Daarnaast is er een masterbouwplan 2025 opgesteld.

Volgens de ex-directeur is de aanstaande start van de bouw van een nieuw Academisch Medisch Centrum (AMC-SU) een absolute mijlpaal. Ondertussen worden het Beddenhuis en de afdeling ICU en OK gerenoveerd. Meer dan twintig andere belangrijke bouwprojecten van onder andere het Kindergeneeskunde Centrum zijn afgerond.

Ondanks het wegvallen van de suppleties van de overheid is het exploitatietekort van SRD 125 miljoen in 2012 teruggebracht naar SRD 25 miljoen in 2015. Toch zijn er volgens Brahim nog vele uitdagingen met betrekking tot de realisatie van het AMC-SU. De bezuinigingen zijn alleen geen garantie voor duurzaam financieel herstel. Ook het afronden van een nieuw marktconform tarievenstelsel is een must.

Bron: de Ware Tijd, Suriname