Caribisch gerechtshof ontkent beschuldigingen corruptie

17/04/2017

ROSEAU - Het rechtsorgaan The Caribbean Court of Justice (CCJ) ontkent dat de Dominicaanse advocaat en showpromoter Cabral Douglas zich schuldig zou hebben gemaakt aan corruptie. Dat meldt de CCJ in een persverklaring.

"Douglas' eis blijkt een politiek gemotiveerde beslissing te zijn, veroorzaakt door de aanwezigheid van de president bij de bijeenkomst van regeringsleiders van Caricom op 16 en 17 februari 2017. De voorzitter van de rechtbank, tevens voorzitter van de Regionale gerechtelijke en Legal Services Commission (RJLSC), woonde deze bijeenkomst bij om informatie te presenteren. Zo'n bijeenkomst is een institutionele kenmerk van de relatie tussen de rechtbank en de Caricom", zegt de CCJ.

Douglas zou mee hebben gewerkt aan corruptie, omdat de rechtbank een beslissing had gemaakt in het voordeel van het land van de verweerder, Dominica, toen de Dominicaanse premier Roosevelt Skerrit aanwezig was. De advocaat had eerder al eens een officiële klacht ingediend bij de RJLSC, in verband met onregelmatigheden als het gevolg van de recente uitspraak van de rechtbank in Dominica.

Bron: de Ware Tijd, Suriname